Toepassingen en materialen

Blue Back papier

Dit papier met een blauwe achterzijde is bedoeld om het overkleven op bestaande affiche borden zonder dat de onderliggende affiches doorschijnen. Het kan eenvoudig met behangerslijm worden aangebracht

Fotopapier Satin / Mat / High Gloss
Het satin en mat papier (190 gr) zijn de standaard papiersoorten voor tal van presentatie prints, foto’s, beursstanden, BannerUp’s en PopUp’s,….

Canvas
Canvas is een linnendoek dat opgespannen word op een houten frame.
Wij beschikken standaard over frames van 30 x 30 per 10 cm oplopend tot 100 x 100 (bv 50 x 70 cm)

Banner Up
Dit zijn toestellen die zoals een diascherm kunnen worden opgerold en dit voorzien van prints in gelamineerd papier

Polyerster

Vinyl
Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar van eenvoudige die slechts 1 malig kunnen worden uitgerust tot zeer kwlitatieve systemen waarbij zeer eenvoudig kan worden gewisseld van banner. Dit is bv handig wanneer u regelmatig beurzen of presentaties houd binnen verschillende taalgebieden. Zo kan u met 1 toestel toch steeds een aangepaste banner tonen.

Pop Up
Vouwwanden met aluminium frame die worden voorzien van gelamineerde fotoprints. De wanden zijn in verschillende afmetingen en vormen te verkrijgen. Er kunnen volledige beursstanden mee ontwikkeld worden. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

Immo bordjes
In kanaalplaat al dan niet voorzien van zelfklevende stroken


Panelen

Forex
(PVC schuimplaat) standaard verkrijgbaar in verschillende diktes 3, 4 en 10 mm andere diktes op bestelling

Bi-light en Di-bond
Beide zijn een sandwichpaneel bestaande uit 2 buitenlagen in aluminium en een kunststof kern. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten is de dikte van het aluminum.
Bi-light kan worden gebruikt voor de meeste toepassingen, Di-bond word gezien de sterkte eigenschappen gebruikt in buitentoepassingen zoals bv gevelbekleding, randen van luifels (bv bij tankstations),…
Deze panelen kunnen zowel bedrukt als beletterd worden. Als afwerking kan eventueel nog een anti-reflexi laminaat worden aangebracht.

MDF
(Medium Density Fiberboard) kent iedereen ongetwijfeld van kasten, wanden,… en tal van andere toepassingen.

Plexi
is een hard PVC materiaal dat in tal van kleuren, transparanties, diktes en vormen te verkrijgen is. Het kan gebruikt worden in lichtbakken, meubels, wanden,…Het kan worden gezaagd en vervormd tot displays, folderhouders,…..

Catapack
of maquette karton (KömaFoam) is een polystyreen lichtschuimplaat met een toplaag in wit papier. Ondanks het lichtgewicht zijn de platen zeer sterk en kunnen ze worden gebruikt voor allerlei toepassingen zoals inlijstingen, passe-partouts en postermontage.
De polystyreenplaten laten zich makkelijk bewerken (snijden) en beschikken over een pH-neutraal oppervlak.

Lightboard Eco
Multifunctionele karton sandwichplaat, opgebouwd uit harsen die gekozen zijn vanwege de lengte en de weerstand van hun vezels wat Lightboard Eco een uitstekende stabiliteit en scheurbestendigheid geeft. De oppervlakte van de hoogwaardige kwalitatieve plaat is afgewerkt met aan beide zijden een uitzonderlijk wit kraftpapier.
Een speciaal productieproces met behulp van watergebaseerde lijmen maakt van de karton sandwichplaat een milieuvriendelijke en uiterst multifunctionele plaat, geschikt voor de meest uiteenlopende reclametoepassingen zoals reclamepanelen, displays, shop fitting en wanden van beursstands.
De plaat leent zich makkelijk tot verschillende verwerkingsmethodes zoals snijden, zagen en plooien. Lightboard Eco kan ook worden uitgefreesd. Zo biedt de combinatie van een 45-graden V-Cut tool met digitaal beprinte Lightboard Eco platen een waaier aan creatieve 3D-displays, originele verpakkingsvormen en innovatie gadgets.

 

Spandoeken

zijn verkrijgbaar in verschillende materialen in functie van de beoogde toepassing.
Vinyl (standaard 510 gr)

Meshbanner: geperforeerde winddoorlatende doek

 

Behangpapier

Een papier met een typische behangstructuur. De print kan na het drukken als traditioneel behangpapier worden verwerkt, en zodoende kamer hoog en kamerbreed worden aangebracht.


Beletteringen

Monomeer vinyl: voor korte tijd (max 6 maanden) te gebruiken en uitsluitend op vlakke ondergronden. Deze folie krimpt bijzonder sterk onder invloed van zon en warmte. Hierdoor ontstaat er aan de randen van de print een kleine vervuiling die zich steeds sterker zal laten opvallen.

Polymeer vinyl: Dit vinyl is minder krimp gevoelig en kan gebruikt worden op zowel vlakke als licht gebogen voorwerpen.

Cast vinyl: C+Printing gebruikt bij voorkeur steeds deze folie’s ten zij door de klant anders gevraagd, met uitzondering van prints waarvan wij weten dat deze slecht gedurende een beperkte periode worden gebruikt. Deze folies kunnen zowel op vlakke, licht gebogen als sterk vervormde ondergronden worden gekleefd. C+printing heeft hiervoor speciaal opgeleid personeel.
 

Lamineringen

Glanzend laminaat

Mat laminaat

Anti-Reflexi: ter bescherming van posters die met spots worden verlicht zoals op beurzen, winkels,… hierdoor voorkomt men te sterk reflecteren en een onduidelijk zicht van de poster.

Vloerlaminaat: ter bescherming van print voor vloerreclame bv op indoor sportvelden, in winkels, veiligheidsaanduidingen op de vloer

Zelfklevend laminaat. Hierdoor kunnen bestaande prints aan de achterzijde op de volledige oppervlakte voorzien worden van een zelfklevende laag. Nadien kunnen wij deze al dan niet machinaal op panelen kleven.